Homepage / Nieuws.

2017/08/20

De Pluktuin Eenum bij het dorpshuis gaat zaterdag 26 augustus open voor boeketverkoop van 13.00 tot 16.00 uur.

Er is nog veel kleur en variatie te zien en te ervaren in deze augustusmaand bij de verschillende bloemen en planten. Ze hebben nog de zomerse uitstraling terwijl ook de herfstbloeiers al bloeien.

2017/08/17

De afgelopen dagen hebben er inbraken op begraafplaatsen in #Woltersum, #Delfzijl en #Meedhuizen plaatsgevonden. Ook in de gemeente Oldambt waren recent vergelijkbare inbraken. Vanuit gereedschapsschuurtjes, vaak voormalige lijkhuisjes, worden bosmaaiers, bladblazers etc. weggenomen. Mocht iemand informatie hebben over deze inbraken dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

2017/08/16

Op woensdag 16 augustus om 22.30 uur wordt er een koffertocht gehouden in Huizinge, een herdenkingstocht voor de grote aardbeving van 3,6 op de schaal van Richter 5 jaar geleden. Met de tocht en het luiden van 27 kerk klokken in de provincie wordt stilgestaan bij de beving die vijf jaar geleden genadeloos liet zien wat de gevolgen zijn van de gaswinning.

De organisatoren stellen dat de regering vijf jaar na dato nog steeds het produceren van gas voorrang geeft boven de veiligheid en leefbaarheid van Groningen.

2017/08/13

Op zaterdag 26 augustus vind er van 10.00 tot 16.00 uur #Streekproductenmarkt plaats op borg Ewsum aan de Oosterburen 1 in #Middelstum.

Het thema van deze markt is “#Zomerfeest”. Tijdens deze markt kunt u uw wekelijkse boodschappen kopen zoals groenten, vlees, honing, chutney’s, kruiden, jam, kaas, geitenkaas en allerlei soorten vis. Daarnaast zijn er ook nonfood producten zoals oliën, balsems, badzout, sieraden en andere cadeautjes te koop.

Er is een kinderactiviteit: 11.00 uur en 14.00 uur Theaterworkshop door Mathijs Diederiks. Het is een workshop van één uur, waarvan 3 kwartier repeteren en het laatste kwartier uitvoeren. #Livemuziek wordt verzorgd door Duo Ephraim.

2017/08/10

#Werknemers uit het #Noorden wonen relatief dicht bij hun werk. Alleen mensen uit De Marne, Delfzijl en #Eemsmond moeten ‘ver’ reizen.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers over woon-werkafstanden van het CBS.

De meeste werknemers wonen tussen de 15 en 35 kilometer van hun werk. Gemiddeld rijden ze 22,6 kilometer. Werknemers uit De Marne, Delfzijl en Eemsmond wonen gemiddeld meer dan 35 kilometer van hun werk vandaan.

2017/08/07

Rodin Broadband Groningen gaat het netwerk voor supersnel internet in de gehele provincie aanleggen. Het plan van het bedrijf voldoet aan de criteria van de regeling ‘Snel Internet Groningen’. Meer dan 13.000 adressen hebben nu geen toegang tot snel internet. Met de toekenning van de subsidie komt een snelle verbinding ook voor die huishoudens en bedrijven een grote stap dichterbij. Het is de bedoeling dat de aanleg dit najaar van start gaat en dat binnen twee jaar het snelle internet in de provincie – ook in de buitengebieden – beschikbaar is.

Planning;

In de komende periode worden de voorbereidingen gestart. Rodin bepaalt straks samen met de gemeenten op welke tracés het netwerk wordt aangelegd. Daarnaast zorgen de gemeenten voor de juiste vergunningen voor het graafwerk en het plaatsen van de centrales. Rodin zal samen met lokale bewonersinitiatieven en de gemeenten de verkoop starten van de abonnementen. Als er voldoende abonnementen zijn verkocht, start de aanleg in een gemeente. Voor het slagen van het project is het van belang dat zo veel mogelijk mensen mee doen. In de uitvoering krijgen de negen aardbevingsgemeenten voorrang. De provincie houdt toezicht op de uitvoering van het totale plan en zorgt ervoor dat het financiële risico van de regeling beperkt wordt. De provincie ondersteunt waar nodig gemeenten en Rodin.

Subsidieregeling Snel Internet Groningen;

Door de hoge investeringskosten is het voor telecomaanbieders niet rendabel om snel internet in het buitengebied aan te leggen. Daarom hebben de provincie Groningen, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de Economic Board Groningen (EBG) hier samen 40 miljoen euro voor beschikbaar gesteld. De subsidieregeling ‘Snel Internet Groningen’ is onderdeel van het programma Groningen@Work van de provincie Groningen, het programma Digitale Bereikbaarheid van de EBG en het programma Kansrijk Groningen van de NCG.

Bron: provincie Groningen.

2017/08/04

2017/08/04

Het centrum van Delfzijl krijgt mogelijk toch een gratis wifi-netwerk. De gemeente vond het eerder te duur maar gaat er opnieuw op studeren.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van raadslid Vincent Janszen van de fractie Lijst Stulp. Hij ziet nieuwe kansen nu Brussel zes- tot achtduizend EU-gemeenten voor 120 miljoen euro wil voorzien van wifi.

Draadloos;

In 2015 schrok Delfzijl nog terug voor de kosten van een net waarmee centrumbezoekers met hun mobieltje draadloos verbinding kunnen maken met het internet. Dat kostte jaarlijks 11.000 euro plus eenmalig ruim 4.000 euro voor de aanleg.

De gemeente wil nu met de centrumondernemers kijken of het toch kan met een bijdrage uit Brussel. Na de vakantie staat wifi daarom weer op de agenda in de stuurgroep Centrumplan Delfzijl. Misschien is het ook wel iets voor Garsthuizen.

« 2 of 2 »

Volg Garsthuizen ook op Twitter, Facebook en Instagram.