Homepage / Nieuws.

2017/07/21

Woningstichting Wierden en Borgen laat 38 corporatiewoningen in Loppersum slopen en vervangen door nieuwbouw. Een wens van de huurders.

De huurders trokken zelf aan de bel bij gemeente en corporatie. De woningen aan de Badweg, Duursumerweg, Pomonaweg en Verbindingsweg behoren bij de eerste van de in totaal 1.650 woningen in gaswinningsgebied die versterkt en verduurzaamd worden. Omdat de huizen oud zijn en de kosten in de buurt van nieuwbouw komen, kwam vanuit de bewoners het verzoek tot vervanging.

Wierden en Borgen, NAM en CVW zijn daarover al langer in overleg en gingen mee in die wens. De woningcorporatie gaat de plannen voor nieuwbouw met de huurders ontwikkelen. Zij zijn maandag geïnformeerd over het besluit. De gevolgen daarvan en de wensen en noden worden binnenkort met de betrokken bewoners besproken.

Van de 1.650 te versterken woningen zijn 500 eigendom van acht woningcorporaties. In 2015 en 2016 zijn de eerste 65 woningen versterkt en verduurzaamd opgeleverd. Dit jaar zouden 170 huizen van Wierden en Borgen aangepakt worden in Loppersum, Middelstum, Wirdum, Ten Post en Garrelsweer.

Wierden en Borgen en Woongroep Marenland besloten eerder al bij 34 huurwoningen in Middelstum over te gaan tot nieuwbouw in plaats van versterken en verduurzamen. Zestien daarvan bleken technisch te complex om aan te pakken. De achttien staan op een plek die erop vooruit gaat als de woningen tegen de vlakte gaan. Daarvoor in de plaats komt dan nieuwbouw op een betere plek in het dorp.

2017/07/14

Cultuurerf Andledon in Den Andel sluit zondag 16 juli van 15.00 tot 21.00 uur het seizoen af met het Hogeland Festival.

De vijf muziekacts in diverse stijlen worden geflankeerd door een bonte markt met ‘foodies & goodies’ en djembéworkshops, verzorgd door Louis Godschalk.

Het afsluitende festival zou aanvankelijk op 23 juli worden georganiseerd, maar moest door omstandigheden een week worden vervroegd. De naam van het festival refereert niet alleen aan het gebied waarin Den Andel ligt (en natuurlijk de nieuwe gemeentenaam), maar ook aan de oorsprong van een groot deel van de optredende muzikanten. Tijdens het festival zullen optredens worden verzorgd door The Harlequin Hovers (Bonnie Boonstra en Lex Koopman), Professor Vladimir, The Big Coverup (met Hans van Lier), A-Lidele en The Monotrol Kid. Het geheel staat voor een vrolijk festival vol blues, rock, klezmer, Americana en jazzy geluid.

Onder de vele op de markt aangeboden waren bevinden zich bijenproducten, vilt en wol, fotografie, chocolade, stroopwafels en kleding. Bij droog weer zal het festival buiten plaats vinden. Mocht het weer roet in het eten gooien, dan verplaatst het geheel naar binnen.

De vrijdagavond vóór het festival (14 juli) kan op Andledon worden genoten van een optreden van zanger-liedschrijver Arnold Veeman. Het Hogeland Festival is gratis te bezoeken. Het optreden van Veeman, vrijdagavond om 20:30, en is niet gratis.

2017/07/09

Werk in uitvoering in de gemeente #Loppersum; 10 juli – 17 juli 2017 (07-07-2017):

Herinrichting 't Zandt;
Civiele werkzaamheden, Molenweg en de Molentil: stremming Molentil vanaf 6 maart 2017.
Contactpersoon: dhr. J. Kramer, 06-51 83 48 44.

Groot asfaltonderhoud;
Lopsterweg, Zeerijp: gestremd van 26 juni t/m 14 juli i.v.m. asfalteringswerkzaamheden + aanbrengen bermbeton. Betreft: rijbaan vanaf ingang Sportveld ‘de Fivel’ tot T-splitsing Zeerijperweg.
Zeerijperweg Loppersum: gestremd van 17 juli t/m 28 juli i.v.m. aanbrengen bermbeton. Betreft: rijbaan vanaf Bebouwde kom Loppersum tot afslag Lopsterweg richting Zeerijp.
Contactpersoon: dhr. J. Kramer, 06-51 83 48 44.

Klein asfaltonderhoud;
6 t/m 14 juli afsluiting kruising Damsterweg /Dorpstraat en Schoolweg in Oosterwijtwerd i.v.m. aanpassing kruising en plaatselijke reparaties. Omleiding d.m.v. borden.
Contactpersoon: dhr. J. Kramer, 06-51 83 48 44.

Straatwerkzaamheden;
Vanaf week 27 zijn er straatwerkzaamheden aan de Pruimlaan in Wirdum.
Contactpersoon: dhr. G. Hoeksema 06-12572920.

2017/07/05

Op het #Marktplein in hartje #Loppersum wordt zaterdag 15 juli het allereerste #LopperSummer #Beachvolleybaltoernooi gehouden. Beachvolleyballen dus onder de Lopster toren.

Een strand(je) op het Marktplein in het centrum van Loppersum, wie had dat kunnen denken. Maar het gaat echt gebeuren. Om 10.30 uur gaat de eerste editie van het LopperSummer Beachvolleybaltoernooi van start ‘bie d’olle Lopster toren.’ Op twee velden strijden twaalf teams om de nu al felbegeerde LopperSummer Beach wisseltrofee.

Het zal echter bovenal uiteraard een gezellige, sportieve en hopelijk zonnige zomerdag worden waarop deelnemers, organisatie, publiek en dorp laten zien wat er in Loppersum allemaal kan. En dat het dus zelfs mogelijk is een (mini) strand in het dorp aan te leggen. De azuurblauwe zee denkt men er gemakshalve even bij. Het zal al met al een dag worden met sport, muziek, eten, drinken en een hele hoop plezier.

Het toernooi zal om 10.15 uur officieel geopend worden door een Lopster VIP en de finale is even na 16.00 uur gepland. Enthousiast publiek is van harte welkom om de teams met namen als Kaboemmm, Zootje Ongeregeld, #Zandhappers en Fifty Shades of Awesome te komen aanmoedigen of te genieten van een hapje en een drankje op het terras. De organisatie ligt in handen van een aantal heren van LSV Volleybal uit Loppersum.

2017/07/03

Nederland moet maatregelen nemen om de fysieke veiligheid van haar inwoners te waarborgen, stelt de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties over de gaswinning in Groningen.

Het onderwerp werd in april onder de aandacht van de commissie gebracht, middels een pamflet van de Groninger Bodem Beweging (GBB).

Statement:
Dit zegt de VN in een uitgebreid document over Nederland: 'De Nederlandse regering moet maatregelen nemen om de fysieke veiligheid en de mentale gezondheid te waarborgen van de mensen die gehuisvest zijn in het Groningse gebied waar gas wordt gewonnen, alsook de veiligheid van hun woningen. Ze moet ook gepaste compensatie bieden voor slachtoffers en toekomstige schade voorkomen.'

2017/07/02

Uit de nieuwste gegevens van het KNMI en de nieuwe, aangepaste aardbevingsnorm, blijkt dat het bevingsrisico bij Loppersum kleiner is geworden.

De risico’s verschuiven meer naar het zuiden. ,,Bij Ten Boer is sprake van een verzwaring. Bij Appingedam blijft de situatie gelijk’’, vat Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders samen.

2017/07/02

Zomerfeest 7 en 8 juli !
Iedereen is van harte welkom op het zomerfeest van Garsthuizen en Startenhuizen !!!

Beide dagen: Snacks wagen aanwezig o.a. patat, frikandel, kroket, eierbal, enz…

Het programma:

Vrijdag 7 juli:
Snack wagen open vanaf 17:00 uur
17:00 uur : Opening op een feestelijke wijze!
19:00: Eieren Gooien
20:30 uur: Limbo Dansen (tijdens en na het limbo dansen Muziek van DJ Alje)
21:00 uur: Aansluitend muziek tot in de late uurtjes met DJ Alje!!

Zaterdag 8 juli:
Snack wagen open vanaf 11.30 uur
10:30 uur: Kinderochtend met o.a. Schminken en luchtkussen en er worden diverse spelletjes georganiseerd voor de kinderen.
14:00 uur: Ter land ter zee en in de lucht!! (voor deelname 13:30 inschrijven)
19:00 uur: Gladiator gevecht. (voor deelname 18:30 opgeven)
Vanaf 21:30 uur : Live muziek van “MaRa Kwartet”

2013/08/30

Klein asfaltonderhoud
In week 36 krijgt de Bosweg in Loppersum een nieuwe deklaag, de parkeerplaats wordt opnieuw bestraat. Oosterhof Holman voert de werken uit en de omleiding wordt met borden aangegeven.

Herinrichting
Stadsweg Garrelsweer: Er zijn werkzaamheden in het laatste deel van de Stadsweg. Op dinsdag en woensdag is de weg tussen de draaibrug Garrelsweer en de Wijmerszijl afgesloten ivm het herstraten van de goten. Uw contactpersoon is dhr. G. Hoeksema, 06-12572920 of g.hoeksema@loppersum.nl

Kern Middelstum: In de Oude Gang wordt gewerkt aan het vervangen van de gas- en waterleidingen. Aan het Kerkpad zijn voorbereidende werkzaamheden voor het relinen van het riool. De weekmarkt is op het parkeerterrein bij de sporthal aan de Coendersweg 29. In het VVV is een expositie van archeologische vondsten uit de herinrichting tot en met 15 september. Uw contactpersoon is dhr. J. Kramer, 06-51834844 of j.kramer@loppersum.nl

Westeremden: De uitvoering van het eerste deel van de herinrichting is gestart in de Bredeweg en het eerste deel van de Molenweg tot aan de Pastorieweg. Vanaf maandag is doorgaand verkeer gestremd. Uw contactpersoon is dhr. G. Hoeksema, 06-12572920 of g.hoeksema@loppersum.nl

« 1 of 2 »

Volg Garsthuizen ook op Twitter, Facebook en Instagram.