Homepage / Nieuws.

["error","(#4) Application request limit reached"]
2018/05/04

Molen de Hoop te #Garsthuizen. Deze foto is gemaakt door @tjerkbos op 4 mei '18. #daspasgrunnen #molen #voorjaar #website Deze foto is tevens te vinden op ons Instagram account: https://ift.tt/2rm2lKb , waar je uiteraard nog veel meer fotos kunt zien. Bekijk het en volg ons ook daar, op Instagram dus.

2018/05/04

Molen de Hoop te #Garsthuizen. Deze foto is gemaakt op 4 mei '18. #daspasgrunnen #molen #voorjaar #website Deze foto is tevens te vinden op ons Instagram account: https://ift.tt/2rm2lKb , waar je uiteraard nog veel meer fotos kunt zien. Bekijk het en volg ons ook daar, op Instagram dus.

2018/05/04

Deze panorama foto is vandaag (4 mei '18) gemaakt van/boven Garsthuizen 😀 U zit de gehele dorpskern...

2018/05/04

Deze 360 graden foto is vandaag (4 mei '18) gemaakt van/boven Garsthuizen 😀 U zit de gehele dorpskern, molen De Hoop en u ziet in de verte zelfs nog Uithuizen en de Eemshaven...

2018/01/30

De gemeenteraad van Loppersum geeft groen licht voor een fusie met Delfzijl en Appingedam in 2021. In tegenstelling tot de andere twee gemeenten, was de Lopster raad niet unaniem.
De fractie van Gemeentebelangen/D66 was tegen. Die wil een fusie in 2020 en stemde dus principieel tegen.

Niet later;
'We vinden het onverantwoordelijk om de fusie over drie jaar uit te spreiden. We willen een fusie in 2020, met een latere datum kunnen we niet leven', zegt raadslid Hans Sauerborn.

Delfzijl wilde eigenlijk de fusie ook in twee jaar beslechten, maar Loppersum trapte op de rem. Het gemeentebestuur wil de tijd nemen omdat ook de aardbevingsproblematiek en bijbehorende versterkingsopgave veel tijd vergen.

Deskundigen;
De overige fracties gingen dus akkoord met een samenvoeging over drie jaar, maar hadden daar wel enkele opmerkingen bij. Zo pleit GroenLinks voor het inhuren van externe deskundigheid om het veranderproces te begeleiden.

De PvdA wil dat de inwoners beter betrokken worden bij de herindeling. Die partij miste tot nu toe de inwoners in de huidige plannen. #website

2018/01/08

Vandaag tot 20.00 uur zijn medewerkers van #CVW aanwezig in het gemeentehuis van #Loppersum. U kunt er terecht
met vragen over de #aardbeving van vandaag en om eventuele
schade te melden. De gemeente is tot 20.00 uur bereikbaar via 0596- 54 82 00.

Welkom bij de Gemeente Loppersum

2017/11/26

Het waterschap Noorderzijlvest versterkt en verhoogt de komende jaren de Waddenzeedijk en dijken langs kanalen en het Lauwersmeer. Het waterschap legt ook waterbergingsgebieden aan en vergroot de capaciteit van gemalen. Dit alles om in de toekomst, ook met het oog op het veranderende klimaat, wateroverlast en overstromingen te voorkomen. Als gevolg van deze forse investeringen stijgt de waterschapsbelasting voor huishoudens in 2018 met gemiddeld 2%. Dit komt neer op een stijging van circa € 7,50 per huishouden. #website

2017/10/10

Bijeenkomsten in DAL bibliotheken voor ouders met jonge kinderen;

In oktober organiseren de bibliotheken in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum samen met Centrum Jeugd en Gezin de maandelijkse Boekstartochtend Kleintje Koffie. Iedere maand is er een boekstartbijeenkomst in de bibliotheken voor ouders met een baby of dreumes. Vaak met een mooi boek ter inspiratie. Het thema van de maand oktober is Dansen en Zingen.

Naast een maandelijks thema staan boeken uiteraard ook centraal en worden er leuke activiteiten georganiseerd tijdens de ochtenden. (Voor)lezen met je kind is een fijn moment samen. Het geeft baby’s informatie over de wereld om hen heen. Samen lezen oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen en prikkelt de fantasie en sociaal-emotionele vaardigheden. Bovendien stimuleert lezen de taal- en spraakontwikkeling.

Kinderboekenweek;
Oktober is de maand van de Kinderboekenweek en daarom staat een prentenboek centraal op deze bijeenkomst. Onder leiding van Rianne Wiersma, consulent Dans- en Cultuuronderwijs gaan we dansen en zingen samen met ouders en hun kind(jes). Als uitgangspunt nemen we het prentenboek “En nu lekker slapen, Sam” van Amy Hest.

Waar en wanneer;
De boekstartbijeenkomsten Kleintje Koffie vinden plaats van 10.00 uur tot 11.00 uur. Op donderdag 12 oktober is de bijeenkomst in de bibliotheek Delfzijl. Op vrijdag 20 oktober in de bibliotheek Appingedam. En in de bibliotheek van Loppersum op donderdag 2 november. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Uiteraard mag je je kindje(s) gezellig meenemen. Meer informatie is te vinden op www.biblionetgroningen.nl en www.cjgdal.nl.

« 1 of 2 »

Volg Garsthuizen ook op Twitter, Facebook en Instagram.