Homepage / Nieuws.

No tweets to display.

Garsthuizen.com

1 month 1 week ago

#Garsthuizen

Het prachtige dorpje Garrsthuizen van bovenaf gezien 😀
(14-02-'19) / #Website

Garsthuizen.com

5 months 1 week ago

Gedurende de herfstperiode staan er op diverse plekken in de Gemeente Loppersum bladkorven. Hier kun je gebruik van maken om bladeren in te doen. Overig tuinafval hoort hier niet in. Er staan bladkorven in Huizinge, Leermens, Loppersum, Middelstum, Oosterwijtwerd, Wirdum, ’t Zandt en Zijldijk. #website

Garsthuizen.com

5 months 1 week ago

Sinds 1 mei 2017 is er een inwonersondersteuner actief in de gemeente Loppersum, te weten Roos Burggraaff. Zij ondersteunt inwoners die, als gevolg van de aardbevingen, veel problemen ervaren op emotioneel en sociaal gebied en die hierdoor problemen hebben met geestelijke -en lichamelijke gezondheid.

Roos biedt ondersteuning bij het vinden van oplossingen voor problemen en verwijst zo nodig door naar passende hulpverlening. Ook kan ze bemiddelen bij spanningen tussen inwoners onderling of meehelpen bij het herstellen van de samenhang in een buurt. Verder kan zij ondersteunen bij het vinden van oplossingen wanneer de samenwerking met andere organisaties in het kader van versterken of sloop-nieuwbouw vastloopt. Ze is onafhankelijk, onpartijdig en heeft geheimhoudingsplicht, dus bewoners kunnen zich geheel vrij voelen om hun verhaal te vertellen.

Woont u in de gemeente Loppersum en heeft u naar aanleiding van de bevingen problemen waarbij u graag een luisterend oor wilt, of ondersteuning? Neem dan contact met Roos Burggraaff op via 06-11481296 of via e-mail: r.burggraaff@loppersum.nl.

Woont u in het dorp ’t Zandt en wilt u ondersteuning? Neem dan contact op met Lisette Stuut. Zij is iedere maandagochtend aanwezig in het dorpshuis in ’t Zandt. Bewoners kunnen daar zo binnenlopen, maar ze kan ook langskomen. U kunt contact opnemen via: 0596- 65 07 87 of via e-mail: l.stuut@s-w-d.nl. #website

Instagram

Garsthuizen.com

10 months 3 weeks ago

Garsthuizen.com added 2 new photos.

Garsthuizen.com

10 months 3 weeks ago

Deze panorama foto is vandaag (4 mei '18) gemaakt van/boven Garsthuizen 😀 U zit de gehele dorpskern...

Garsthuizen.com

10 months 3 weeks ago

Deze 360 graden foto is vandaag (4 mei '18) gemaakt van/boven Garsthuizen 😀 U zit de gehele dorpskern, molen De Hoop en u ziet in de verte zelfs nog Uithuizen en de Eemshaven...

Garsthuizen.com

1 year 1 month ago

De gemeenteraad van Loppersum geeft groen licht voor een fusie met Delfzijl en Appingedam in 2021. In tegenstelling tot de andere twee gemeenten, was de Lopster raad niet unaniem.
De fractie van Gemeentebelangen/D66 was tegen. Die wil een fusie in 2020 en stemde dus principieel tegen.

Niet later;
'We vinden het onverantwoordelijk om de fusie over drie jaar uit te spreiden. We willen een fusie in 2020, met een latere datum kunnen we niet leven', zegt raadslid Hans Sauerborn.

Delfzijl wilde eigenlijk de fusie ook in twee jaar beslechten, maar Loppersum trapte op de rem. Het gemeentebestuur wil de tijd nemen omdat ook de aardbevingsproblematiek en bijbehorende versterkingsopgave veel tijd vergen.

Deskundigen;
De overige fracties gingen dus akkoord met een samenvoeging over drie jaar, maar hadden daar wel enkele opmerkingen bij. Zo pleit GroenLinks voor het inhuren van externe deskundigheid om het veranderproces te begeleiden.

De PvdA wil dat de inwoners beter betrokken worden bij de herindeling. Die partij miste tot nu toe de inwoners in de huidige plannen. #website


Volg Garsthuizen ook op Twitter, Facebook en Instagram.