Homepage / Nieuws.

Garsthuizen.com

11 months 2 weeks ago

Mensen...
Vergeet het niet 😎
Aanstaande zaterdag, 17 juni...

Garsthuizen.com

1 year 1 month ago

UITHUIZEN - Hamminga Bouwmarkt viert zaterdag, en dat is geen grap omdat het dan 1 april is, een groots verjaardagsfeest.

Het feit dat men, nadat het vorige pand door een grote brand werd verwoest, tien jaar open is in het nieuwe onderkomen, wil men graag met iedereen vieren. Het feest duurt van 10.00 tot 16.00 uur. En wie jarig is trakteert. De bezoekers kunnen koffie en thee met wat lekkers krijgen. En voor de liefhebbers van achttien jaar en ouder is er een gratis biertje van Het Zotte Kalf.

Hamminga heeft deze dag veel interessante aanbiedingen en er zijn leuke demonstraties (zie ook de advertentie elders in deze editie). Er staan verschillende vakmensen klaar om vragen te beantwoorden. En het is tevens Stihl-testdag. Men kan verschillende machines van dit merk testen. Voor kinderen is er een leuke speurtocht. Bij inlevering van de antwoorden krijgen de deelnemers een kleinigheidje. Ook kunnen kinderen paasknutsels maken (om 10.30, 13.30 en 15.00 uur). Hierbij geldt wel vol is vol.

,,Er is deze dag bij ons genoeg te zien en te beleven. Wij hopen veel bezoekers te kunnen verwelkomen’’, aldus het team van Hamminga.

/ #Nieuws #Twitter #Website

Garsthuizen.com

1 year 3 months ago

Alle huishoudens van de gemeente Eemsdelta ontvangen vanaf 21 februari de gemeentelijke belastingaanslag voor 2023. Een belastingaanslag is een
(digitale) brief waarop staat hoeveel en voor welke verschillende belastingen u
de gemeente moet betalen. Naast deze brief ontvangt u ook een belastinggids.
In dit boekje staat meer informatie over de belastingen die u aan de gemeente
moet betalen.
U kunt de belastingaanslag in één keer betalen, maar ook in 10 termijnen

Uitleg hierover staat op de belastingaanslag. Maakt u zich zorgen of u de belastingaanslag wel kunt betalen ?

Neem dan contact op met het gemeentelijk Informatie- en adviespunt Geldza-
ken via telefoonnummer (0596) 85 69 03.

/ #Nieuws #Twitter #Website

Garsthuizen.com

1 year 4 months ago

Garsthuizen, ter hoogte van Nieuwstad 20 😃

#Garsthuizen

(deze foto is gemaakt rond 1940)

/ #Twitter #Website

Garsthuizen.com

1 year 6 months ago

Garsthuizen vanuit de lucht gezien... 😃

#Garsthuizen

(deze foto is gemaakt op 03-10-'22)

/ #Twitter #Website

Garsthuizen.com

1 year 7 months ago

Garsthuizen vanuit de lucht gezien... 😃

#Garsthuizen

(deze foto is gemaakt op 03-10-'22)

/ #Twitter #Website

Garsthuizen.com

1 year 7 months ago

Wirdum – Op 13 oktober om 18:08 uur werd er een aardbeving met de kracht van 1.4 op de schaal van Richter gemeten. Volgens het KNMI lag het epicentrum bij Wirdum.

Het is nog onbekend of er schade is ontstaan door deze beving. Deze meest recente beving is de vierde beving deze week met een kracht van boven de 1.0 op de schaal van Richter.

Eerder waren er aardbevingen met een kracht van 3.1 bij Wirdum, 1,1 bij Garrelsweer en 1.3 bij Uithuizen.

/ #Nieuws #Twitter #Website

Garsthuizen.com

1 year 7 months ago

Heb je een idee voor je buurt of wijk die je wilt uitvoeren?

Dan kun je hiervoor geld van de gemeente ontvangen. Dankzij een subsidie van € 1,5 miljoen euro van het Nationaal Programma Groningen kunnen wij als gemeente de komende jaren nieuwe ideeën vanuit de samenleving financieel ondersteunen.

Het geld is voor alle inwoners uit onze gemeente, die een idee willen uitvoeren om de leefbaarheid in Eemsdelta te verbeteren.

Wethouder Jan Menninga: "In Eemsdelta hebben we al ervaring met initiatieven vanuit de samenleving. Ik verwacht de komende maanden verschillende aanvragen van actieve inwoners. Zij hebben vaak goede ideeën als het gaat om noaberschap, bewegen, een ommetje of bijvoorbeeld een groenplan. We roepen alle inwoners op om na te denken over een goed plan om de leefbaarheid in onze gemeente te versterken. Onze gebiedsregisseurs denken graag mee en helpen inwoners om een plan op te stellen."

/ #Nieuws #Twitter #Website

Garsthuizen.com

1 year 7 months ago

Vanaf nu heeft onze gemeente vijftien kindergebiedsregisseurs. Een kindergebiedsregisseur is er voor de vragen, ideeën en zorgen van kinderen en staat in nauw contact met leeftijdsgenoten uit het gebied.

Op 13 oktober 2022 zijn de kindergebiedsregisseurs in de klas verrast door wethouder Pier Prins, samen met het team van JongGOUD en gebiedsregisseur Klaas Bult. De kindergebiedsregisseurs kregen een tas met onder andere een mooie trui om met trots te kunnen laten zien wat hun nieuwe functie is.

Wethouder Pier Prins: "Onze gemeente is een kindvriendelijke gemeente. We hebben ruim 6.300 kinderen onder de 15 jaar in onze gemeente wonen. Zij groeien hier op, gaan hier naar school, spelen en sporten hier. Zij hebben evenveel ideeën en wensen over hun leefomgeving als volwassen inwoners. Omdat wij als gemeente al gebiedsgericht werken en gebiedsregisseurs hebben, is de keuze voor kindergebiedsregisseurs een logische voor ons. De inbreng van kinderen is belangrijk. We nemen het mee in de plannen die we maken. Kinderen hebben vaak verrassende ideeën over hoe bijvoorbeeld hun directe leefomgeving beter kan."

/ #Nieuws #Twitter #Website

Garsthuizen.com

1 year 7 months ago

Een filmpje / fotoserie van 3 oktober 2022.


Volg Garsthuizen ook op Twitter, Facebook en Instagram.